Nico Spiering 1966 - 2015

Snel een ICT specialist nodig

Moeite met die vacature vol te krijgen

ICT Consultancy

Waarom is het toch zo lastig om goed ICT personeel te vinden? Omdat de specialisten al bezet zijn of ze worden zelfstandig net als ik en bieden op deze manier hun diensten aan. Door mijn brede kennis en ervaring in de ICT sinds 1987 word ik gezien als een vraagbaak op ICT gebied. Mijn specialiteiten zijn Microsoft Windows Netwerken, ICT Support, Systeem integratie, SEO en Online Marketing. Nationaal als internationaal heb ik samengewerkt met diverse teams aan complexe ICT vraagstukken. Als objectief consultant open ik deuren die vaak voor anderen gesloten blijven om zo tot de kern te komen en professioneel advies te leveren. Hiervoor communiceer ik op alle niveaus met groot gemak en kan in verschillende talen presentaties verzorgen. Ageren doe ik op HBO werk- en denkniveau en ben analytisch en probleemoplossend ingesteld.
Door mijn klantgerichtheid bouw ik vruchtbare relaties op en breid zo mijn netwerk continue uit.

Microsoft Windows Netwerken

Mijn sporen heb ik verdiend als Microsoft specialist. Omdat ik als Microsoft Certified Trainer heb gewerkt heb ik menig System Engineer opgeleid en stond hoog aangeschreven bij Microsoft als trainer. Ik ben ook werkzaam geweest als Systems Engineer in verschillende organisaties en vervulde de rol als senior. Mijn specialisaties zijn Active Directory, Exchange en SCCM. Dagelijks vergaar ik kennis over de ontwikkelingen van de vele Microsoft producten, met name de virtualisatie en cloud diensten, om zodoende deskundig advies te kunnen blijven geven.

ICT Support

Omdat ik goede ondersteuning cruciaal vindt voor het functioneren van alle ICT hulpmiddelen en haar gebruikers ligt een groot deel van mijn passie bij ICT support. Het optimaliseren van de Support afdeling behoorde tot één van mijn kerntaken als senior ICT manager en gebruikte hiervoor het ITIL framework i.c.m. een gedegen ticket systeem. Hiervoor is van belang dat de infrastructuur consciëntieus is ingericht waardoor heel gericht ondersteuning geleverd kan worden binnen de gestelde afspraken met de organisatie.

Systeem integratie

ICT is altijd in ontwikkeling en worden er dagelijks nieuwe systemen en concepten bedacht. Als organisatie is het een uitdaging bij te blijven met deze snelle ontwikkelingen. Systemen verouderen en zodra er een nieuw subsysteem aangesloten moet worden is het vaak lastig aansluiting te blijven houden met deze verouderde systemen. Door een Agile project aanpak is het mogelijk dynamisch te blijven en systemen up-to-date te houden. Daarbij spelen de in het verleden verzamelde gegevens in de vorm van data een essentiële rol bij het integreren van nieuwe systemen.

SEO & Online marketing

Search Engine Optimization is voor iedere organisatie met een eigen website zeer belangrijk. Terwijl het vroeger een geval was van de juiste meta-gegevens integreren is het nu juist van belang of er relevante content op de website staat. De huidige zoekmachine's worden steeds beter in staat de inhoud van een website te beoordelen op relevantie. SEO is steeds meer mensenwerk en vergt veel aandacht om uiteindelijk hoger te komen in de ranking van zoekmachines. Omdat ik zelf website bouw en beheer heb ik er veel plezier in om mijn websites steeds hoger te zien stijgen op de zoekmachines. Dit plezier deel ik graag met mijn klanten.

SEO en online marketing gaan hand in hand. Search Engine Advertising maar ook social media spelen een steeds belangrijkere rol in het aanbieden van producten en diensten. Het begint bij een idee om een campagne te starten en daar vervolgens de juiste doelgroep bij te zoeken. Tijdens het analyseren van de campagnes en haar effecten is heel veel winst te halen en kunnen marketing campagnes effectief bijgestuurd worden om zodoende het gewenste resultaat te halen.

Webdesign

Met heel veel plezier ontwerp ik websites. Daarbij maak ik gebruik van de populaire content management systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal. PHP, HTML5 en CSS zijn geen onbekenden van mij en geven mij de mogelijkheid net dat extra mee te geven in webdesign. Ik haal ook veel voldoening uit het ontwerpen van graphics zoals logo's of op maat gemaakte afbeeldingen. Hierdoor ben ik in staat een website van A tot Z op te leveren of een team aan te sturen die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van een complexe website. Omdat ik er veel plezier aan beleef bouw ik ook graag websites voor de kleine zelfstandige voor scherpe prijzen.

Trainingen

Het opleiden zit mij in het bloed. Zodra ik een whiteboard zie of een flip-over heb ik de neiging daar voor te staan om mijn advies kracht bij te zetten. Door mijn brede kennis en mijn vermogen snel informatie tot mij te nemen ben ik in staat binnen afzienbare tijd een training voor te bereiden. Mijn jarenlange ervaring als trainer helpen mij om overtuigd voor een groep mensen een gedegen training te geven. Het komt ook voor dat ik met succes ad-hoc trainingen verzorg. Het verzorgen van trainingen helpt mij ook om mijn eigen kennis te verwerven.

6 thoughts on “Consultancy & Training

  1. Hoi Nico, ik vind je introductie duidelijk en helemaal JIJ.

    Je bent een prettig persoon in omgang, hebt oog voor anderen en kan goed focus houden als er serieus situaties/ problemen opgelost moeten worden. Je bent een kanjer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *