Mijn levensstijl open en bloot

Levensstijl vegetarisch

Vegetarische eten

Sinds 2004 heb ik besloten geen vlees en vis meer te eten en dus vegetariër te zijn. Voor die tijd had ik al vraagtekens bij het consumeren van vlees. Van vis eten ben ik nooit een groot liefhebber geweest. Vanaf die tijd ben ik nog bewuster met mijn voedsel omgegaan, omdat er uiteraard voedingsstoffen in vlees en vis zitten die wat moeilijker te vinden zijn in vegetarische producten. In die tijd woonde ik op de Canarische eilanden op Lanzarote en daar heeft het vegetarische product zoals ik dat later in Nederland ben tegengekomen een grote onbekendheid. Dat hield in dat ik zeer nauwgezet op zoek was naar de juiste vervangingen. De alternatieven zijn er altijd en die had ik ook snel gevonden. Ik bereide mijn eten met veel verse groenten en fruit die ik wekelijks vers haalde bij mijn lokale groente- en fruitwinkel (Fruteria). De benodigde eiwitten haalde ik uit de diverse soja producten en ik maakte ook veel gebruik van Seitan met daarin algen en zeewier verwerkt waarin de nodige vitaminen, mineralen en enzymen zitten. Het feit bleef nog wel dat ik aan bepaalde voedingstoffen moeilijker kon komen zoals onder andere ijzer, vitamine B11, vitamine B12 en Omega-3. Deze stoffen komen voornamelijk voor in dierlijke producten, gelukkig zijn er voldoende voedingssupplementen te vinden waarin deze stoffen geconcentreerd voor komen en ik had het geluk dat er een bijzondere plant, nl Aloë Vera in mijn tuin groeide die rijk is aan Vitamine B11 en B12.

Het koken van vegetarische gerechten doe ik vol overgave en plezier. Het leuke van vegetarische koken is dat ik al vaak de producten rauw kan eten alvorens ze in de pan belanden. Ik nodig je graag een keer uit om bij bij mij eens een vorkje te prikken.

  • Ik wil wel van Nico’s kookkunsten genieten? Ja Nee

Uw e-mail adres
Uw telefoonnummer
Uw naam

 

 

 

 

 

Wonderplant Aloë Vera Barbadensis Miller

Wonderplant

Aloë Vera ken ik van mijn verblijf op Lanzarote ook onder de naam Sábila, de wetenschappenlijke naam is Aloe Vera Barbadensis Miller. Alloeh komt uit het Arabisch en betekent zoveel als “briljante bittere substantie”. Vera komt uit het Russisch en betekent “waarheid”. De vetplant hoort tot de familie van lelie-achtigen, ik had de plant zelf in mijn tuin en heeft prachtige gele bloemen op een lange stengel en stevige dikke bladeren die zacht en vlezig aanvoelen. Ik sneed de bladeren regelmatig open en schepte de geleiachtige transparante substantie er uit. Er zit ook een gele substantie aan de randen, dat is de latex en deze is uitdrukkelijk niet geschikt voor consumptie en kan zelfs extreem laxerend werken. Ik schepte niet zomaar de gelei er uit, ik at namelijk de substantie of mixte het met water of sinasappelsap in de blender, puur heeft Aloe Vera een bittere smaak. Het kwam ook vaak voor dat bezoekers te lang in de zon hadden gezeten en dus rood kleurde, omdat de plant langs de kant van de weg groeide kon ik hun verbranding verlichten door een blad open te snijden en het sap van het blad op de rode huid te smeren en dat gaf verlichting. De heilzame werking van de plant is op Lanzarote alom bekend er is zelfs een Aloe Vera museum op het eiland. Er zijn beschrijvingen bekend van de wonderbaarlijke werking van de plant van meer dan 5000 jaar terug, de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren, Hebreeuwenaren, Arabieren en vele Afrikaanse volkeren kennen sinds lange tradities de kracht van deze plant. Het is bekend dat het sap van de plant ca. 200 werkzame stoffen bevat waaronder essentiële oliën, proteïnes, vitamines A, B, C en foliumzuur (B11). De plant heeft haar intrede in Amerika gedaan bij de ontdekking van Amerika door niemand minder dan Cristóbal Colón beter bekend als Christopher Columbus in 1492. Hij had deze plant op zijn schepen voor de bemanning. De plant is overal ter wereld gecultiveerd en gedijt goed in droge zonnige klimaten.

Aloë Vera gebruik in Afrika foto:Martin Harvey/Getty
Vegetarische hype in Nederland

Vegetarische hamburger

Na mijn terugkeer in Nederland had ik natuurlijk geen Aloë Vera in mijn tuin en was ik verbaasd over de vele vegetarische producten in de schappen van de supermarkten. Wat mij het meest verbaast is dat in Nederland vegetarische producten er uit moeten zien als vlees producten. Vegetarische hamburgers, -hotdogs, -kipstukjes, -schnitzels en nog veel meer, maar Tofu, Seitan en andere basiproducten zijn lastiger te vinden in de supermarkt of zijn schreeuwend duur in de Reformwinkels. Het was dan ook niet vreemd dat na een half jaar mijn gewicht toenam alhoewel ik iedere dag 40 km fietste en naar mijn mening gezond at. Het was overduidelijk dat mijn leefgewoonte in Nederland totaal anders was dan op Lanzarote. Ik zocht de verschillen in het werk, het klimaat en ook de producten die anders waren. Maar kon eigenlijk nooit vermoeden dat het ook te maken kon hebben met mijn Aloë Vera consumptie. Voordat ik daar achter kwam ben ik eerst kritischer gaan kijken wat ik zo dagelijks naar binnen schoof en wat ik makkelijk zou kunnen laten. De toegevoegde suikers, daar wilde ik in eerste instantie vanaf en daarmee verdween ca. 80% van de producten die ik kocht in de supermarkt, want in bijna ieder product zitten toegevoegde suikers. Bij mijn terugkeer in Nederland nuttigde ik ook vaker wijn en dat is in feite pure suiker. Deze verandering bracht schot in de zaak en ik begon af te nemen, maar ik voelde mij nog niet fit genoeg. Mijn fitheid verklaarde ik dat ik wel eens ijzer-, vitamine B11 en -B12 tekort zou kunnen hebben, ik heb daarom voedingssupplementen aangeschaft om dat aan te vullen. Er was heel duidelijk verschil nadat ik deze stappen had ondernomen en voelde mij stukken beter. De grote klapper kwam toen ik weer in aanraking kwam met Aloe Vera in drinkbare vorm. Ik neem nu dagelijks gemixt met sinasappelsap, want het is nog steeds bitter, de bijna pure Aloë gel. En het lijkt wel dat dat de missende schakel was om mij weer op en top te voelen.

 

Nico Spiering voelt zich goed

Goed voelen

Waarom na gewichtsverlies en bewuster eten zo positief gestemd? Het is natuurlijk geen geheim dat als je voor de spiegel staat en je bent tevreden met je lichaam je de dag al begint met een glimlach. Maar het is ook bewezen dat met de juiste voeding de hersenen positieve stoffen aanmaken. Op een belangrijk moment in mijn leven kreeg ik via een ontmoeting op het strand in Wijk aan Zee een boek in mijn handen, “Mijn brein als Medicijn” van Dr. David Servan-Schreiber. Naast dat het boek uitlegt hoe het menselijke brein werkt en met welke chemicaliën en verbindingen dat gepaard gaat. Mij werd helder uitgelegd wat voeding voor effect heeft op het brein. Voornamelijk over de stof Omega-3 werd uitgewijd en adviseerde de schrijver om vooral vette vis te eten. Aangezien ik vegetariër en ook nog diepzeeduiker ben, vertik ik vis te eten en ben daarom op zoek gegaan naar vervangende producten die zonder dierenleed in mijn Omega-3 behoeften voorzien. Deze heb ik gevonden in vele zaden zoals Chia-, hennep en lijnzaad, groene groenten en in de zomer in bramen, bosbessen en frambozen. In de winter kan ik dat goed aanvullen met voedingssupplementen in pilvorm. Er zijn ook vegetarische Omega 3 supplementen te vinden.

Nico vital Business Owner Forever
Business Owner Forever

Business Owner Forever Products

Onlangs heb ik kennis gemaakt met de grootste leverancier van hoogwaardige Aloë Vera en bijen producten Forever Living Products. Het principe waarmee Forever werkt heet Multi Level Marketing of aanbestedingsmarketing. Door uit eigen ervaring te kunnen vertellen dat iets goed voor mij is raak ik ook enthousiast en vertel dit aan anderen. Ik vergeleek het met mijn eerste duikervaring die ik daarna met heel veel plezier aan honderden mensen heb mogen doorgeven en er een heerlijke periode op Lanzarote aan heb overgehouden. Met dit product is het hetzelfde ik weet welke positieve werking Aloë Vera voor zowel mens en dier heeft en heb inmiddels vele testimonials gezien waarin dat telkens weer bevestigd wordt.
Omdat ik Business Owner ben van Forever Living products mag ik u verwijzen naar mijn Forever Living products site. Op mijn Business Owner site vindt u interessante aanbiedingen en uitgebreide product informatie, maar ook hoe u lid kan worden van mijn team om zo uw dromen waar te maken.

Nico wil samen met u een Business op zetten

Weblinks

Belangrijke links

Mijn professionele Forever Business Owner website

Dierenarts David Urch

Dierenambulance Velsen

Productpresentatie

Bent u geïnteresseerd in de producten van Forever dan kan ik u geheel vrijblijvend een productpresentatie geven. Deze presentatie kan bij mij of bij u thuis plaats vinden, vult u onderstaand formulier in als u daarvoor een afspraak wilt maken.

  • Ik wil graag een presentatie bijwonen over Forever Living Products ? Ja Nee

Uw e-mail adres
Uw telefoonnummer
Uw naam